Jani Wickholm

30.05.2014

Jani Wickholm on artisti, jonka yhteydessä enää hyvin harvoin käytetään asiayhteyttä Idols. Jani Wickholmin kuitenkin yli neljä vuotta ja neljä albumia , 70000 myytyä levyä, sadan keikan vuositasolla jatkunut ura nojaa vahvasti miehen musiikkiin. Matkan varrella musiikillisiksi maamerkeiksi on noussut hienoja biisejä ja kansanmiehen omainen ihmisläheinen, kunnianhimoinen asennoituminen omaan muusikontyöhönsä ja yleisöönsä on löytänyt tiensä jäädäkseen monen kuulijan sydämiin.

Artistimme suurista biiseistä mainitaksemme mm. 2007 vuoden soitetuin suomalainen todellinen radiohitti ja itse säveltämänsä KUU, Radio Suomen kaikkien aikojen iskelmä äänestyksessä 20 kärkeen erittäin hyvin sijoittunut HUKUN, KAIKKI MUUTTUU, SIIVET, LANGENNUT SINUUN, ALUMIINITÄHDET, SUOMENNEITO, HOPEASYDÄN, JUKEBOKSIN RUNOILIJA, TIE, hittiputkea voisi jatkaa loputtomiin, mutta viimeisimmäksi huhtikuussa julkaistu sinkku KAVERI, joka dominoi viikkotolkulla paikallisradioiden soitetuimman biisin kärkeä.

Suomessa trubaduurikulttuuri on alkanut nostaa päätään. Jani Wickholm on eittämättä yksi Suomen tasokkaimmista trubaduuriartisteista. Hänen tapansa esittää kappaleitaan pelkän akustisen kitaransa avustuksella on ällistyttänyt monia. Jopa rokahtavammatkin kappaleet heräävät henkiin ja kantavat sen energialatauksen pelkästään akustisen kitaran avustuksella. Välillä Jani myös yllättää muutamilla cover-biiseillä, jotka hän on ottanut omakseen matkansa varrella.