Otto Fothy jr

04.07.2014

Otto Fothy jr, kitaristi ja laulaja, syntynyt Bratislavassa unkarinkielisenä slovakialaisena, musikaaliseen perheeseen (äiti - pianonsoiton opettaja, isä - unkarilainen kansanmusiikin laulaja). Hän aloitti musiikin opiskelun 6 vuotiaana. Jo kuusitoista vuotiaana hän muodosti ensimmäisen rock-bändinsä jonka kanssa hän soitti mm.eri festivaaleilla ympäri Slovakiaa ja Unkaria.

Vuonna 1986 hänestä tuli ammattilaismuusikko ja hän soitti vuoteen 1998 asti ympäri maailmaa. Vuonna 1998 saapuessaan Suomeen hän soitti Silja Linen laivoilla "Journey”-bändissä. Vuodesta 2005 asti asunut suomessa ja työskennellyt trubaduurina laivoilla ja maissa pubeissa.

Otto Fothy jr, tunnettu "miehenä sinisen Fenderin kanssa" joka laulaa paremmin kuin kitaristi ja soittaa kitaraa paremmin kuin laulaja, esittää biisejä mm.seuraavilta artisteilta: Eric Clapton, Jimi Hendrix, Dire Straits, Deep Purple, CCR, Gary Moore, Santana ja Cream. Lisäksi lauluja henkilöiltä kuten Michael Jackson, Tom Jones ja Elvis Presley, kuitenkin omina versioinaan.